Tužilaštvo u Vranju traži doživotni zatvor za ubicu supruge

Bujanovac, 7. mart 2023. Za  D.P. (1977) iz Vranja optuženom za teško ubistvo suprug Tužilaštvo je predložilo kaznu doživotnog zatvora, saopštilo je Više javno tužilaštvo (VJT) posle završne reči pred krivičnim većem vranjskog Višeg suda.

On je optužen da je 23. marta prošle godine s umišljajem lišio života svoju suprugu S.P, navode iz VJT. U optužnici iz tužilaštva navode da je suprugu „prethodno zlostavljao“.

Preminula Vranjanka koju je muž napao nožem

Krivični postupak pred Višim sudom u Vranju protiv D.P. je završen.

„Imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno teško ubistvo, u stanju smanjene uračunljivosti ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život, i da je tri meseca nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju zbog dva krivična dela nasilje u porodici (na štetu svoje pokojne supruge i majke), to je VJT predložilo doživotnu kaznu“, piše u saopštenju tužilaštva od utorka.

Objavljivanje presude optuženom zakazano je za petak 10. mart u Višem sudu u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *