Đaci iz „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“ skupljaju potpise za Ulicu mladih

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 9. mart 2023. Učenici bujanovačkih srednjih škola „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“ pokrenuli su peticiju za otvaranje „Ulice mladih“, u ulici između škole „Sveti Sava“ i Doma kulture u centru grada. Za svega nekoliko sati na trgu u Bujanovcu sakupili su preko 200 potpisa. Većina građana podržava njihovu ideju, ali ima i onih koji smatraju da im „Ulica mladih“ nije potrebna, jer imaju kafiće.

Projekat  „Ulica mladih“, kako kažu, ima za cilj ulicu koja će biti namenjena mladima, gde će moći da provode vreme, druže se i razvijaju kreativne ideje.

-Uglavnom ljudi lepo reaguju na našu ideju i potpisuju peticiju, imamo oko 60 potpisa do sada, mada je bilo nekoliko slučajeva da nam kažu kako nama to nije potrebno, jer imamo kafiće u kojima se družimo – kažu za naš portal Fekrija Elezović i Mirsada Demirović, učenice prvog razreda Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

Na štandu Srednje škole „Sezai Suroi“ bilo je više prikupljenih potpisa.

-Imamo preko 150 do sada, reakcija sugrađana je super, svi nas podržavaju – kažu učenice trećeg razreda Srednje škole „Sezai Suroi“.

Srednjoškolci veruju da bi Ulica mladih pozitivno uticala na omladinu, te da bi im tako nešto omogućilo da se osećaju uključenima u život zajednice. Kažu da bi mogli da razvijaju svoje veštine i talente.

-Ova naša ideja može pozitivno uticati na grad i privući mnoge turiste koji su zainteresovani za kreativne projekte i inovativne ideje – kažu učenice škole „Sveti Sava“.

Ovim projektom zele da obezbede potrebna sredstva za izgradnju „Ulice mladih“.

-Naša ideja je da ulica između srednje škole „Sveti Sava“ i Doma kulture „Vuk Karadzić“ bude pretvorena u tu ulicu mladih – dodaju učenice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *