SUBNOR Bujanovac: Spomenik na Kiseloj vodi do kraja marta

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 9. mart 2023. Obnova spomenika na Kiseloj vodi, posvećenog Bujanovčanima koje su fašisti streljali u Drugom svetskom ratu, biće završena do kraja marta, rečeno je našem portalu u bujanovačkom SUBNOR-u.

-Očekujemo isporuku kamena sutra,  prolepšalao se vreme i stekli su se uslovi da se radi, tako da bi to trebalo za najviše nedelju dana da se završi – rekao je za naš portal Dimitrije Dimitrijević, predsednik bujanovačkog odbora Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR). On je ranije najavio obnovu spomenika na teritoriji opštine.

Bujanovački SUBNOR u Biljači odao poštu Karpošu, na proleće novi spomenik na Kiseloj vodi

Po njegovim rečima, otkrivanje obnovljenog spomenika je planirano u martu kada će za građane biti organizovan obilazak lokacije.

Spomenik na Kiseloj vodi podignut je u čast bujanovačkih skojevaca Aleksandra Stankovića i Josifa Janjića, koje su Bugari streljali na tom mestu 1943. godine.

-Po programu rada SUBNOR-a u planu je i rekonstrukcija spomenika u selu Lopardince – dodaje Dimitrijević.

Mesna zajednica Lopardince, organizacija rezervnih vojnih starešina i grupa meštana iz ovog sela već su, kako kaže Dimitrijević, počeli da rade na raščišćavanju terena.

-Očistili su park, posekli granje, očistili teren oko spomen česme, tako da će u toku godine i taj spomenik biti rekonstruisan – kaže Dimitrijević za Bujanovačke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *