Privrednici iz Bujanovca na sajmu u Švajcarskoj, otputovao i Arifi

Bujanovac, 11. mart 2023. Sajam privrede Preševske doline održava se danas u švajcarskom gradu Vecikonu. Na sajmu će se predstaviti kompanije iz Bujanovca i Preševa, a u promociji će učestvovati i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi koji je u petak otputovao u Švajcarsku.

“Spremni za promociju biznisa u Preševeskoj dolini”, poručio je na Fejbuku Arifi, objavljujući fotografiju sa šefom svog kabineta Salijem Salihijem.

Organizator sajma je Humanitarni fond za Preševo, Medveđu i Bujanovac, a Opština je pomogla sa 160.000 dinara.

Kako je ranije saopšteno iz Opštine, ovo je prvi put da se uspešni privrednici Albanci sa juga Srbije zajedno predstavljaju javnosti u Švajcarskoj.

“Proizvode, usluge kao i svoj rad predstaviće 15 albanskih preduzeća iz Preševske doline, koja se uglavnom bave proizvodnjom vrata, prozora, kuhinja, metalnih proizvoda kao što su razne ograde i skele, nameštaja, eko radijatora za grejanje i pružanjem raznih drugih usluga”, naveli su iz Opštine.

Organizatori smatraju da je ovo dobra prilika da privrednici predstave svoj rad i proizvode.

“To je dobra prilika i za našu zajednicu u dijaspori da se upozna sa albanskom privredom sa ovih prostora. Očekujemo da će ova manifestacija doneti rezultate i da će sajam omogućiti nove poslovne saradnje i konkretnije veze između privrede i naših građana u dijaspori”, naveli sui z Opštine.

Na sajmu se očekuje učešće Udruženja švajcarskih akcionara, Mreže albanskih preduzeća u Švajcarskoj, Privredne komore, predstavnika ambasada Albanije, Kosova i Makedonije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *