Obezbeđen novac za drugu fazu rekonstrukcije OŠ “B. Radičević”, Vučić najavio ulaganja i u albanske škole

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. mart 2023. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu prilikom posete OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, u kojoj je nedavno završena prva faza rekonstrukcije,  da su radovi odlično obavljeni i da su obezbeđena sredstva za drugu fazu rekonstrukcije koja će krenuti ubrzo. Istakao je da su njemu bitne sve škole, i srpske i albanske i da treba jednako ulagati u sve njih, tako da je najavio pomoć u rekonstrukciji škola u Biljači i Velikom Trnovcu. Direktor OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, Nenad Tasić, kaže da je prezadovoljan posetom predsednika.

Inače, bujanovačka osnovna škola se renovira novcem koji je donirala Evropska unijea, odnosno nemačka banka KFW.

Vučić u Bujanovcu obećao dolazak investitora, rekonstrukciju škola i asfaltiranje

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što je predsednik posetio našu školu nakon završene prve faze kompletne rekonstrukcije. Zahvalni smo  što je država Srbija preko Kancelarije za javna ulaganja ranije, a sada preko Ministarstva za javna ulaganja, omogućila da dobijemo odlične uslove za rad za naše učenike – kazao je Tasić za Bujanovačke.

Zahvalio se, kako kaže, u ime svih učenika škole „Branko Radičević“, kao i u ime roditelja i zaposlenih što je škola renovirana u ovoj prvoj fazi.

Na pitanje kada će krenuti druga faza rekonstrukcije, s obzirom na to da je predsednik rekao da su sredstva obezbeđenja i najavio skorašnji početak radova, Tasić odgovara:

-Da, treba da krene i druga faza koja podrazumeva uređenje spoljašnje fasade, fiskulturne sale i dvorišta. Sredstva su obezbeđena, čekaju se još neke pravne procedure.

Za sada se ne zna kada će se deca konačno vratiti u svoju matičnu školu jer, kako kaže, sa drugom fazom kreće i rekonstrukcija Srednje škole „Sveti Sava“, tako da treba da se uzme i to u obzir.

-Ne znam to još uvek. Postoji mogućnost da se deca vrate možda aprila, a možda tek septembra. Naši učenici su izmešteni na više lokacija, a treba obezbediti i srednjoškolcima mesto za nastavu kada krene rekonstrukcija škole „Sveti Sava“.

Opština: Rekonstrukcija škole „B. Radičević“ završena, grejanje koči povratak dece




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *