Đaci iz OŠ „V. Karadžić“ u Levosoju briljirali na takmičenju u šahu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. mart 2023. Na Okružnom takmičenju u šahu, održanom juče u Vranju, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Levosoju osvojili su dva prva, dva druga i tri treća mesta u pojedinačnom takmičenju, dok su ekipno bili prvi. Profesor matematike Novica Zlatanović, koji vodi sekciju šaha, kaže za Bujanovačke da je prezadovoljan rezultatima i da se sada spremaju za Republičko takmičenje, koje će biti održano 1. i 2. aprila u Nišu.

-Od jedanaestoro učenika koji su učestvovali na takmičenju, sedmoro njih je osvojilo neko od prva tri mesta, a osvojili smo i prvo mesto u ekipnom takmičenju – ponosno ističe Novica Zlatanović koji vodi sekciju šaha, a inače je profesor matematike u OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju.

Takmičenje je, kako kaže, organizovano po uzrastu, odnosno po razredima i posebno se takmiče dečaci i devojčice.

Prvo mesto osvojili su Bujanovčanin Nikola Milenković, učenik osmog razreda, i Sara Stanković, učenica sedmog razreda.

Drugo mesto pripalo je učenici sedmog razreda Stefani Stojimenović, kao i Petri Stojanović, učenici šestog razreda.

Tri treća mesta osvojili su Anja Antanasković, učenica šestog razreda, i dva učenika petog razreda, Milošević Mladen i Stanković Ana.

Na ekipnom takmičenju đaci  osvojili su prvo mesto.

-Prvi put učestvujemo na takmičenju, jer prvi put i imamo šahovsku sekciju u školi, tako da sam prezadovoljan rezultatima – kaže Zlatanović.

Sekcija šaha u OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju postoji od septembra prošle godine i interesovanje učenika je, po rečima Zlatanovića, veliko.

-Jednom nedeljno imamo sekciju šaha u trajanju od sat vremena, za sada je veće interesovanje kod dečaka, ali ima dosta i devojčica – kaže Zlatanović.

Sada im sledi Republičko takmičenje koje će biti održano u Nišu, 1. i 2. aprila, na kome će se pojedinačno takmičiti učenici koji su osvojili prva dva mesta, a učestvovaće i na grupnom takmičenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *