Meštanin Novog Naselja: Tek posle objave Bujanovačkih o poplavi nadležni reagovali (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. mart 2023. Dvorište i podrum Nebojše Kostića iz Novog naselja poplavljeni su nakon padavina u subotu, a iza kuće na livadi stvorilo se pravo jezero. Na Kostićeve pozive nadležni nisu reagovali do objave snimka na Fejbuk stranici Bujanovačkih.

U JP Komunalac su mu obećali da će problem rešiti kad se voda povuče, a iz Sektora za vanredne situacije poslali su vatrogasce koji su, po Nebojšinim rečima, bili vrlo neprijatni, nisu hteli ni da pogledaju nastalo jezero, a kamo li da izvuku vodu svojim pumpama, rekavši mu da nije ugrožen.

-Poplava je nastala posle kiše u subotu, u popodnevnim časovima, počela je voda da ulazi u moje dvorište i u podrum, a to se do sada nije dešavalo. Iza moje kuće se nalazi livada na kojoj se od padavina napravilo jezero – kaže Kostić za naš portal.

Prvo je, kako kaže, otišao u policiju i oni su odmah izašli da pogledaju o čemu se radi. Bili su, po njegovim rečima, zaista fer i korektni i odmah su pozvali Sektor za vanredne situacije, međutim tamo im se niko nije javio.

Posle objave snimka poplave na Fejsbuk stranici našeg portala, Nebojši je počeo da zvoni telefon. Zvali su ga, kako kaže, iz Komunalca i iz Sektora za vanredne situacije.

-Tehnički direktor Komunalca koji me je pozvao odmah je došao da vidi o čemu se radi, uverio se da voda prodire u moje dvorište i podrum. Otišli smo iza kuće da vidi jezero i rekao je kad se voda povuče da ga pozovem da vidi u čemu je problem i da ga reši – kaže Kostić.

U sektoru za vanredne situacije rečeno mu je da će obavestiti vatrogasnu službu da izađe na teren, koja je odmah u subotu predveče došla na lice mesta.

-Vatrogasci su došli, ali su bili jako neprijatni, rekli su mi da nisam ugrožen i nisu želeli, iako sam ih zamolio, da odu iza kuće i pogledaju jezero. Nisu hteli da svojim pumpama izvuku vodu i da je ubace u betonski kanal koji tu već postoji, već su mi rekli da to nije u njegovoj nadležnosti – ogorčeno govori Kostić.

U nedelju je ponovo pozvao Sektor za vanredne situacije i oni su mu opet poslali vatrogasnu službu, čiji članovi ponovo nisu hteli da odu iza kuće, rekavši mu da to nije u njegovoj nadležnosti.

Nebojša je, kako kaže, uključio dve svoje pumpe koje su radile non stop 24 sata, na jednoj je i motor izgoreo, ali uporno je izvlačio vodu i tek u nedelju uveče voda se povukla iz njegovog dvorišta i uspeo je da uđe u podrum. Voda iza kuće još uvek stoji.

Sada čeka da se voda skroz povuče da bi pozvao nadležne iz Komunalca da, kako su mu obećali, reše problem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *