Takmičenje u školi u Levosoju: Ovo su osnovci koji idu dalje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. mart 2023. (foto arhiva) – Na Okružno takmičenje iz tehnike i tehnologije, koje će biti održano 2. aprila u Vranju, plasiralo se dvanaest učenika iz osnovnih škola u bujanovačkoj opštini. Opštinsko takmičenje održano je u petak, 10. marta, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Levosoju, a mentori Ivan Prkić i Saša Mladenović kažu da su prezadovoljni rezultatima i očekuju uspeh u Vranju i prolazak na Republičko takmičenje.

-Opštinsko takmičenje sastojalo se iz teorijskog i praktičnog dela, a uslov za prolazak dalje bio je da učenici osvoje više od 60 odsto bodova, pa su na osnovu toga rangirana prva tri mesta – kaže za naš portal Saša Mladenović, nastavnik tehnike i tehnologije u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Nastavnici su, kako kažu, zadovoljni kako su učenici uradili testove i praktičan rad, jer su se već neko vreme spremali, tako da rezultat nije izostao.

-Ovo takmičenje je veoma interesantno, jer podrazumeva i praktičan rad na samom polaganju, gde se ocenjuje sve, počev od toga kako se prenose mere, kako se seče i savija karton, kako se spajaju delovi, kako se obrađuje materijal, pa sve do estetike i toga da li je rad potpuno ili delimično završen – kaže za naš portal Ivan Prkić, nastavnik tehnike i tehnologije u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

U petom razredu prvo mesto osvojio je Milošević Mladen, drugo mesto Dimić Nikolina, a treće Jović David. Mladen je učenik OŠ „Vuk Karadžić“ u Levosoju, a njegov mentor je Mile Arsić, dok su David i Nikolina učenici Ivana Prkića i idu u OŠ „Branko Radičević“.

Među učenicima šestog razreda najbolja je bila Stojanović Teodora koja je osvojila prvo mesto, drugo mesto je propalo Stojanović Petri, a treće Stojković Petru. Petra je učenica OŠ „Vuk Karadzić“ u Levosoju i njen mentor je Mile Arsić, dok su preostalo dvoje učenici OŠ „Branko Radičević“ i njihov mentor je Saša Mladenović.

U sedmom razredu prvo mesto osvojila je Aleksić Katarina (OŠ „Bora Stanković“ Klenike, mentor Saša Mladenović), drugo mesto pripalo je Mladenović Martinu, a treće Stojmenović Stefani, kojima je mentor Mile Arsić.

Najbolja među učenicima osmog razreda bila je Jovanović Emilija, drugo mesto je osvojila Stojilković Anđela, dok je treće mesto pripalo Stefanović Sari. Sve tri su učenice Saše Mladenovića i idu u OŠ „Bora Stanković“ Klenike.

Nastavnici očekuju, kako kažu, da dobro prođu i na Okružnom takmičenju, 2. aprila u Vranju, jer su i ranijih godina imali učenike koji su se plasirali na Republičko takmičenje, te se nadaju da će se ta praksa ponoviti i ove godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *