Mali harmonikaši iz Bujanovca osvojili prve nagrade na Međunarodnom festivalu u Ubu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. mart 2023. Učenici bujanovačke Muzičke škole, Aleksa Zlatanović, Mateja Spasić i Aleksa Pešić, osvojili su prve nagrade na 21. Međunarodnom festivalu u Ubu održanom 11. marta. Miloš Stoimenov, nastavnik harmonike, kaže da je konkurencija bila jaka i da je ovo veliki uspeh kako za učenike i školu, tako i za sam grad.

-Učenici su u najboljem svetlu prikazali i svoj talenat na harmonici i školu, svi su osvojili prve nagrade u izuzetno jakoj konkurenciji od preko 50 učesnika – kaže za naš portal Miloš Stoimenov, nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi.

Dali su, kako kaže, maksimum od sebe i oduševili publiku, žiri i prisutne profesore.

Aleksa Zlatanović i Mateja Spasić su učenici prvog razreda Muzičke škole, tako da im je ovo prvo takmičenje, dok je Aleksa Pešić učenik četvrtog razreda i već ima nagrade iza sebe.

-Ja sam bio jedan od članova žirija na festivalu, što naravno nije presudilo da oni osvoje prve nagrade, jer su oduševili bukvalno sve prisutne – ističe Stoimenov.

Naredno takmičenje je na beogradskom festivalu u nedelju, 19. marta, a nakon toga sledi Republičko takmičenje, 26. marta, takođe u Beogradu.

-Aleksa Pešić i Aleksa Zlatanović idu na Republičko takmičenje, tako da su ustvari sva ova takmičenja priprema za to finalno Republičko takmičenje, gde će biti konkurencija nesumnjivo najjača – kaže Stoimenov za Bujanovačke.

Podsetimo, Prolećni koncert bujanovačke Muzičke škole biće održan u četvrtak, 16. marta, u 18h u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da, pored Alekse, Mateje i Alekse, čuju i ostale učesnike od prvog do šestog razreda Muzičke škole, koji će se predstaviti kompozicijama na klaviru, harmonici, klarinetu, violini i gitari.

Pored solista, na programu će biti i jedan kamerni sastav violina – klavir, kao i hor i orkestar.

Muzička škola sprema novi nastup za Bujanovčane




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *