Počela prijava za penzionerske kartice

Bujanovac, 15. mart 2023. Prijavljivanje za penzionerske kartice u svim filijalama PIO Fonda počinje danas. Kartica će omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, povoljnije zdravstvene preglede.  Penzionerka iz Bujanovca kaže da je ovo dobar način da se penzionerima smanje troškovi.

-Prijaviću se za karticu, jer smatram da u današnje vreme, kada je sve poskupelo, svaki popust je vredan – kaže ona.

Ministar Siniša Mali za RTS navodi da danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od 1,7 miliona ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

Zahtev za prijavu za karticu nije u papirnom obliku, već je onlajn.

-Veoma je jednostavan – ime, prezime, adresa, JMBG, kontakt telefon – to su jedini podaci koji su neophodni kako bi se zahtev za karticu popunio – naglasio je Mali.

Ukazao je da sam postupak prijave traje minut ili dva.

-Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla – objasnio je Mali.

Istakao je da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

-Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama – dodao je Mali.

Pozvao je i društveno-odgovorne komapnije da se jave da učestvuju u ovome.

 -Imaćemo paralelno dve stvari, od danas pa nadalje svaki penzioner može da se prijavi za ovu karticu, ali od danas nam kreće i kampanja koja poziva sve društveno-odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog lanca koji će nuditi te popuste – naveo je Mali.

Penzioneri su, kako kaže, od novembra do januara imali najveće procentualno povećanje penzija ikada – 20,8 odsto. Već je predsednik najavio opet dvocifreno naredno povećanje penzija, tako da ćemo mi ove godine imati prosečnu penziju u Srbiji već 320 evra.

Dodao je da je na adrese svih penzinera u Srbiji stigao Vodič za penzionere.

 -Sa svim korisnim informacijama oko banja, usluga, kontakt telefona i svega što naši najstariji sugrađani mogu da koriste. To treće doba naša želja je da provedu što lakše, što lepše, sa što više aktivnosti i na takav način da im država pomogne u tome – poručio je Mali.

Naglasio je da će kartice biti aktivirane od 1. oktobra.

-Zato što hoćemo da damo mogućnost i kompanijama da se prijave, da se taj sistem uhoda. Dakle, svi koji se prijavljuju od 1. oktobra imaće mogućnost da koriste tu karticu u celoj Srbiji, a tada ćemo ih obavestiti i koje su to kompanije i koja prodajna mesta – zaključio je Mali.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *