Meštani tvrde: Neispravna voda za piće u Lopardincu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. mart 2023. Voda iz javnog vodovoda u selu Lopardince nije ispravna, tvrde meštani. Oni su, kako kažu, samoincijativno nosili vodu na ispitivanje i ispostavilo se da je zagađena. „Voda je mesecima žuta i smrdi, komšinica je pre desetak dana nosila na ispitivanje i potvrđeno je da u vodi ima svega i svačega, mi tu vodu sa česme više ne pijemo“, kaže za naš portal meštanka sela Lopardince Dragana Đorđević.

-Neka domaćinstva koriste vodu iz svojih bunara, misleći da je ispravna, ali na nekim mestima ni ta bunarska voda nije ispravna i dobra za piće, jer se u blizini bunara nalaze septičke jame, štale i đubrište – dodaje naša sagovornica.

Selo Lopardince se, kako kaže, snabdeva vodom iz bazena koji se nalaze iznad sela i koji, po svemu sudeći, nisu čišćeni dugo.

Predsednik Mesne zajednice Lopardince, Nenad Đorđević, kaže za Bujanovačke da ne zna o čemu se radi, odnosno da nije upoznat sa činjenicom da je neko od meštana nosio vodu na ispitivanje.

-Ja pijem tu vodu, kod mene nikakav problem nema, za sad nemam nikakvu primedbu. Ne znam ko je nosio vodu, i koju vodu, na ispitivanje. Istina je da bazeni nisu dugo čišćeni, možda nijednom od kako su napravljeni – kaže Đorđević za Bujanovačke.

Nadležni iz JP „Komunalac“, u čijoj nadležnosti je vodovod, nisu odgovarali na naše pozive.

Nadležni tvrde da je voda za piće u opštini Bujanovac ispravna

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *