Koncert bujanovačke Muzičke škole: U susret proleću (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. mart 2023. Koncert bujanovačke Muzičke škole „U susret proleću“ održan je u četvrtak u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, a učenici od prvog do šestog razreda, zajedno sa svojim nastavnicima, priredili su jednočasovno uživanje ljubiteljima klasične muzike.

Koncert je počeo numerama „Najlepša mama“ i „Nek svud ljubav sja“ u izvođenju hora pod dirigentskom palicom nastavnice Mirjane Kostić.

Nakon hora nizali su se solisti koji su, pokazavši svoje umeće na klaviru, harmonici, klarinetu, violini i gitari, pobrali simpatije i aplauze mnogobrojne publike.

Kamerni sastav, koga čine Sofija Stojmenović na klaviru i Šejla Demiri na violini, izveo je Vivaldijevo „Proleće“ i otvorio niz numera velikana klasične muzike.

Novak Đorđević, Neda Jovanović, Bojana Đorđević, Petra Tomić, Lena Spasić, Petar Petrović, Neda Stojanović, Saranda Ferati i Emira Ferati predstavili su se kompozicijama na klaviru.

Da je harmonika njihova velika ljubav i da je briljantno sviraju pokazali su Mateja Spasić, Ljubiša Kurtić, Nemanja Ilić, Petar Stojković, Aleksa Zlatković i Aleksa Pešić.

Violinistkinje Maša Ćuković i Emilija Trajković predstavile su se kompozicijama Čajkovskog i Baklanove.

Na klarinetu svoje umeće pokazali su Srđan Isenović koji je svirao „Uličnog svirača“ i Aleksa Stojanović koji se predstavio „Minijaturnim valcerom“.

Jedini gitarista bio je Mateja Trajković, učenik četvrtog razreda, koji je na gitari  odsvirao „Etidu“ Fernanda Sora.

Koncert „U susret proleću“ nije mogao da prođe bez recitatora Dunje Stevanović, Anike Hamidi i Bajrama Abdulahija koji su, svako na svom maternjem jeziku, recitovali pesme o proleću.

Jednočasovno uživanje završeno je kompozicijama iz dela „Karmina burana“ i „Kan Kan“ u izvođenju orkestra pod vođstvom Miloša Stoimenova.

-Zaista smo svi jednako uživali u izvođenju koncerta, kao i u samoj pripremi koja traje od septembra, odnosno od početka školske godine – kazala je za Bujanovačke nastavnica klavira Marija Veljković.

Sledeći veliki koncert, koji je ujedno i njihov završni koncert, iz bujanovačke Muzičke škole najavljuju za jun.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *