Kandidat za predsednika Bujanovca i protivnik koalicije sa Arifijem podneo ostavku, kaže to je moralni čin

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2023. Driton Redžepi, kandidat Partije za demokratsko delovanje (PDD) za predsednika opštine Bujanovac na izborima 2020. godine, više nije odbornik u bujanovačkoj skupštini. Redžepi je podneo ostavku, kako je rekao Bujanovačkim, iz etičkih, moralnih i profesionalnih razloga.

On je do 2020. godine bio jedan od najbližih saradnika predsednika stranke Šaipa Kamberija, međutim, po nezvaničnim informacijama od izvora bliskih PDD-u protivio se ulasku stranke u postizbornu koaliciju i vlast sa Demokratskom partijom (DP) Nagipa Arifija, što ga je koštalo statusa u stranci.

Redžepi je bio jedini član PDD-a koji je otvoreno kritikovao Arifija i posle formiranja „svealbanske“ vladajuće većine, ne skrivajući tako nezadovoljstvo što je njegova stranka praktično podređena dojučerašnjem najvećem političkom suparniku.

Driton Redžepi ponovo kritikuje Arifija

Da su Redžepiju, koji je u PDD bio viđen za naslednika Kamberija na čelu opštine, dani u stranci odbrojani moglo se naslutiti u februaru prošle godine kada se saznalo da se samoinicijativno kandidovao za zamenika javnog tužioca.

Driton Redžepi nije prošao za zamenika tužioca

Redžepijevu kandidaturu nije podržala stranka, kao ni njen predsednik, sa kojim već tada nije bio u dobrim odnosima.

– Driton je počeo da radi na svoju ruku, a jedan od dokaza za to je i kandidatura za tužilaštvo bez ikakvih konsultacija u stranci – rekli su tada našem portalu izvori iz PDD-a.

PDD ima osam odborničkih mandata u skupštini i očekuje se da odredi nekog sa izborne liste umesto Redžepija.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *