Srpski odbornici napustili sednicu skupštine, albanska većina odbila sve predloge (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2023. Svi srpski odbornici, iz dve koalicije – oko SNS i SPS, napustili su sednicu bujanovačke skupštine nakon što su njihovi predlozi o dnevnom redu odbijeni. Povratak odbornika srpskih stranaka u skupštinu obeležila je rasprava šefa naprednjaka Nenada Mitrovića i predsednika lokalnog parlamenta Envera Ramadanija.

Zahteve Srba da se u dnevni red uvrsti međuopštinski sporazum o deponijama, kako bi ga skupština ratifikovala, vladajuća većina je odbila sa izgovorom da se sporazum koji je iniciralo Ministarstvo za zaštitu životne sredine mora prvo analizirati.

-Moramo da vidimo koje obaveze tim sporazumom preuzimamo, da li možemo da ih ispunimo, da li JP „Komunalac“ može da ih ispuni – rekao je Ramadani.

Nakon toga usledila je rasprava sa Mitrovićem, o čemu su Bujanovačke već pisale. Ramadani je tokom diskusije odbio da da reč lideru koalicije oko SPS Stojanči Arsiću i tada je reagovao Mitrović poručivši: Znači terate Srbe iz skupštine, na šta je Ramadani odgovorio: Nikad.  Kako je ta rasprava izgledala možete videti u videu ispod teksta. 

Mitrović pozvao Ramadanija da se upristoji i sasluša odbornike

Vladajuća većina je odbila i zahtev odbornika Stojanče Arsića da se sa dnevnog reda povuče izmena statuta Turističke organizacije Bujanovac (TOB), iza koje se zapravo krije, kako je rekao, promena logoa ovog javnog preduzeća.

-Ne mogu veliki stručnjaci u TOB da se pitaju za sve. Lokalna samouprava kao osnivač i cela zajednica treba da odlučuju o TOB. Ovako samo stvarate tenzije – rekao je Arsić.

Bujanovačke su ranije javile da rukovodstvo Turističke, koju vodi kadar Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua, želi da sa logoa izbaci motiv koji oslikava manastir Prohor Pčinjski.

Turistička organizacija Bujanovac skida sa svog logoa manastir Prohor Pčinjski

Odbornik Miodrag Milković je predložio da skupština raspravlja o stanju u JP „Komunalac“. Ocenio je da nešto mora da se preduzme po pitanju loše situacije u tom preduzeću, jer, kako je rekao, dolazi leto i ponovo će se građani suočiti sa nestašicama vode.

Rasprava o komunalnom preduzeću je takođe odbijena.

Skupština je nastavila sa radom po prvobitnom dnevnom redu na kojem su, pored ostalog,  izveštaji o radu javnih preduzeća i institucija za prošlu godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *