Srpski odbornici ponovo u skupštini, traže potpisivanje sporazuma o rešavanju problema deponije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2023. – Odbornici srpskih stranaka vratili su se danas u SO Bujanovac kako bi zatražili da se u dnevni red zasedanja uvrsti međuopštinski sporazum o deponijama, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Međutim, predsednik Opštine Nagip Arifi rekao je pred odbornicima da je sporazum neophodno proučiti pre potpisivanja, „što opštinski pravobranilac upravo i radi“.

Opština: Bujanovac u projektu ministarstva za rešavanje pitanja deponije

Šef odborničke grupe oko SNS Nenad Mitrović naglasio je da ne postoji ni jedan sporan deo u sporazumu:

-Ovaj sporazum je jedinstvena prilika da rešimo problem deponije, nemamo drugo rešenje. Svi su potpisali osim Opštine Bujanovac. Nema finansiranja projekta ako se ne potpiše sporazum – kazao je Mitrović.

Kako je naglasio, deponija nije političko pitanje, ugrožava i Srbe i Albance i Rome. Zato, dodaje, skupština treba da usvoji sporazum i da ga onda Opština potpiše.

-Tražimo da se ova tačka uvrsti u dnevni red i da se to što pre završi. Država je obećala i 60 miliona dinara, koliko je potrebno za završetak transfer stanice, ali je neophodno potpisivanje sporazuma, u kojem nema ničeg spornog – tvrdi Mitrović.

Arifi najavio završetak transfer stanice, građani se nadaju rešavanju problema deponije

Kako je rekao, srpski odbornici prisustvuju današnjoj sednici samo zbog ovog sporazuma, inače su i dalje u bojkotu koji traje od 2020. godine.

Odbornik Stojanča Arsić, koji predvodi grupaciju oko SPS, traži da se sa dnevnog reda povuče i promena statuta Turističke organizacije Bujanovac (TOB), jer se protivi promeni logoa, o čemu su Bujanovačke takođe pisale.

Turistička organizacija Bujanovac skida sa svog logoa manastir Prohor Pčinjski

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *