„Brankovci“ briljirali na školskim takmičenjima

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. mart 2023. Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu briljirali na okružnim takmičenjima iz matematike i engleskog jezika, kao i na opštinskom takmičenju iz biologije.

Na Okružnom takmičenju u matematici, održanom 18. marta u OŠ „Dositej Obradović“ u Vranju, Novak Đorđević i Neda Stojanović, učenici četvrtog razreda učiteljice Ljiljane Tasić, osvojili su drugo, odnosno treće mesto.

Okružno takmičenje u engleskom jeziku održano je 19. marta u OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju, na kojem je učenik Amet Arifi, pod mentorstvom nastavnice Marije Stojković, osvojio je 3. mesto.

Pored okružnih, 19. marta održano je i Opštinsko takmičenje u biologiji u OŠ „Bora Stanković“ Klenike, na kojem su „Brankovci“ osvojili jedno prvo, dva druga i pet trećih mesta.

Učenici petog razreda Nemanja Ilić, Matija Trajković i Nikola Tasić osvojili su treće mesto, kao i učenik šestog razreda Sergej Veličković.

Luka Petrov, učenik sedmog razreda osvojio je drugo mesto, dok je učenica Tanja Babović osvojila treće mesto.

Među osmacima najbolja je bila Anđelija Tomić koja je osvojila prvo mesto, dok je Dimitrije Pejić osvojio drugo mesto.

Učenik šestog razreda Petar Stojković predstavljaće školu na 44. Državnom takmičenju učenika osnovnih škola iz fizike. Njegov mentor je profesor Srba Stošić, a Petar je na okružnom takmičenju bio drugi.

-Radujemo se uspehu naših učenika i nadamo se da će ponoviti vrhunsko znanje i u narednim nivoima takmičenja, a takođe želim da čestitam i svim našim učenicima koji su učestvovali na takmičenjima, a nisu se plasirali za naredni krug takmičenja – kaže za naš portal Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Izuzetnu zahvalnost, kako kaže, duguje nastavnicima koji ne gube entuzijazam ni u današnjim vremenima koja su zadesila obrazovanje i školstvo u celini.

-Smatram da su najveći kvalitet naše škole sjajna deca koju učimo i vaspitavamo. Takmičenja su samo jedna od dimenzija koja nam to potvrđuje – dodaje Maja Antić Jovanov.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *