Mladi harmonikaši iz Bujanovca zablistali i u Beogradu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. mart 2023. Mladi bujanovački harmonikaši, Aleksa Zlatković, Mateja Spasić i Aleksa Pešić, oduševili su sve na Beogradskom festivalu harmonike i osvojili prve nagrade, medalje i pehar. Za nedelju dana očekuje ih republičko takmičenje.

Beogradski festival harmonike održan je u nedelju, a dečaci su u najboljem svetlu predstavili Bujanovac i bujanovačku Muzičku školu.

-Sva trojica su osvojila prve nagrade u izuzetno jakoj konkurenciji, bilo je preko 50 takmičara. Svi su primili medalje, a Aleksa Zlatković i pehar – ponosno ističe Miloš Stoimenov, nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi.

Pored neverovatnog uspeha, po rečima Stoimenova, učenici su se sjajno proveli, stekli nove prijatelje i razmenili iskustva sa vršnjacima. Pored toga imali su priliku da čuju i vrhunske muzičare, jer se bukvalno ceo harmonikaški svet sjatio na to takmičenje, koje je bilo sjajno organizovano.

-Sada se spremamo za republičko takmičenje sledeće nedelje, 26. marta, u Beogradu, na kome će se takmičiti Aleksa Pešić i Aleksa Zlatković – dodaje Stoimenov.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *