Svako treće domaćinstvo ostvarilo popust za struju

Bujanovac, 22. mart 2023. Potrošnju struje u februaru za više od 5 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine smanjilo je 1,1 milion ili 36 odsto domaćinstava u Srbiji.  Domaćinstva su na taj način stekla  pravo na popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike je saopšteno da odobreni popust za racionalnu potrošnju struje iznosi 637,48 miliona dinara.

„Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto je ostvarilo šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 odsto iskoristilo je 12 odsto domaćinstava“, saopšteno je iz ministarstva.

Pera Batinić umanjio račun za struju za 1.500 dinara, evo i kako

Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović zahvalila je građanima što su uvažili apele i dodala je da joj je drago što se mesecima unazad jasno vidi da dolazi do promene svesti, da su građani sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Ministarka od opština traži da uproste proceduru za energetski zaštićene kupce

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *