Izbori za Savet Albanaca biće održani 7. maja

Bujanovac, 24. mart 2023. Novi izbori za članove Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) biće održani 7. maja. Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov danas je doneo  Odluku o raspisivanju izbora.

“Izbori za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine biće održani  putem elektorske skupštine, 7. maja 2023. godine u Bujanovcu. Na ovim izborima biraće se 15 članova Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine”, kažu u ministarstvu.

Ovo je prvi put da će Albanci svoje predstavnike u NSA birati na elektorskoj skupštini, zbog neuspeha albanskih stranaka da postignu dogovor o većini nakon neposrednih izbora održanih 13. novembra. Ministarstvo je zbog toga imenovalo Privremeni organ koji vodi savet do novih izbora.

Nacionalni savet Albanaca zadovoljan radom Vlade Srbije

“Javni poziv svim elektorima da blagovremeno podnesu potpune pisane prijave za učešće u elektorskoj skupštini, bliža obaveštenja i ostala relevantna dokumentacija biće dostupni na internet stranici Ministarstva: www.minljmpdd.gov.rs”, navode iz ministarstva.

Elektorske prijave dostavljaju se neposredno na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd.

Rok za dostavljanje elektorskih prijava je 7. april 2023. godine.

Kako će se sporovesti elektorski izbori možete videti u tekstu ispod.

Kako će Albanci birati svoje predstavnike u Nacionalnom savetu, državni sekretar najavio raspisivanje izbora u narednim danima




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *