Albanski Institut za kulinarstvo zainteresovan za pripremanje tradicionalnih jela iz Srbije

Bzjanovac, Tirana, 27. mart 2023. (Foto RTS snimak ekrana)-  Kompanija iz Albanije Nerandzi, u čijem sastavu posluju Institut za kulinarstvo i Agencija za tržište rada, zainteresovana je za saradnju sa Srbijom u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“ koju čine Albanija, Srbija i S. Makedonija.

Kako prenosi RTS, voleli bi da na svoj meni uvrste i srpska tradiconalna jela, ali i da imaju predavače i polaznike iz Srbije.

„Nudimo razne kulinarske kurseve, prema potrebama tržišta i polaznika – tradicionalne albanske kuhinje, opšte, vegetarijanske, veganske, italijanske, azijske ili meksičke“, navodi portparolka kompanije „Nerandzi“ Sara Maze.

Otvoreni Balkan: Sporazum o uzajamnom priznavanju diploma

Menadzer u ugostiteljstvu i turizmu, kuvar, pekar, poslastičar, mesar, konobar, šanker su neka od zvanja za koje školovanje traje od tri meseca do dve godine. Posao je, kažu, zagarantovan.

„Pratimo poslovanje kompanije ‘Horeka’ u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Za njih školujemo osoblje i zapošljavamo ga preko naše Agencije za zapošljavanje“, ističe Auroroa Kolići, direktorka marketinga u „Nerandziju“.

Hodžaj: Kosovo treba da postane deo “Otvorenog Balkana”

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *