Alternativa optužuje PDD: Danju sarađujete sa Kosovom, noću sa Srbijom

Bujanovac, Preševo, 27. mart 2023. – Alternativa za promene optužila je Partiju za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija za saradnju sa Vladom Srbije zbog imenovanja njenog kandidata Ragmija Mustafe na čelo Privremenog organa Nacionalnog saveta Albanaca.

Kako navode, cilj PDD je da prikrije navodne zloupotrebe vezane za donaciju Vlade Kosova od 1,2 miliona evra.

„U skladu sa višedecenijskom tradicijom saradnje sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD), logična je i odluka Vlade Srbije da na čelo Privremenog organa Nacionalnog saveta Albanaca imenuje Ragmija Mustafu, istog onog koji je ranije to odbijao“, navodi se između ostalog u saopštenju Alternative za promene.

Mustafa nastavlja da vodi Savet Albanaca, poznati i ostali članovi Privremenog organa

Kako kažu u stranci koju vodi predsednik Preševa Šćiprim Arifi, posle mnogo meseci patriotskih izjava iz PDD da neće prihvatiti lidersku poziciju u  Privremenom organu, koga su stalno nazvali „Nasilnim telom“ kad god bi se govorilo da neko drugi osim njih bude na čelu ove institucije, na kraju su ipak pristali na lidersku poziciju u NSA.

Izbori za Savet Albanaca biće održani 7. maja

„PDD je, u saradnji sa pogrešnim instrukcijama Samoopredeljenja, mesecima držao poziciju lidera ove institucije kao taoca, pokušavajući da je prisvoji, pozivajući se na princip pobednika izbora. To je dobilo smisla kada je stigao poziv iz Beograda na koji se, kao i uvek, odazvao samo PDD. Poziv premijerke Ane Brnabić sa zadovoljstvom su prihvatili Šaip Kamberi, Ardita Sinani i Ragmi Mustafa, jer su samo na taj način mogli da zakamufliraju zloupotrebu 1,2 miliona evra Vlade Kosova“, saopštava Aletrnativa.

Dodaju da su, u želji da sačuvaju dostojanstvo NSA, na vreme rekli da neće biti deo nasilnog tela nametnutog srpskim direktivama.

„Institucija koja nosi nacionalne vrednosti, koje su godinama izbledele kao rezultat saradnje sa strukturama Vlade Srbije, zaslužuje povratak dostojanstva a NE vladavinu licemernih političara koji danju sarađuju sa Kosovom a noću sa Srbijom!“, kažu u Alternativi.

Pajaziti optužuje lidere albanskih stranaka: Nacionalni savet ste predali Vulinu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *