„Brankovci“ proslavili Dan škole (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. mart 2023. Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu obeležila je u ponedeljak Dan škole priredbom u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu. Učenici su pripremili bogat program sačinjen od pesama, recitacija i skečeva na temu „Moj svet čaroban i lep“, a dodeljene su i nagrade pobednicima na literalnom i likovnom konkursu.

Program je počeo himnom škole u izvođenju školskog hora, a zatim se prisutnima obratio direktor Nenad Tasić, koji je poželeo dobrodošlicu svima, čestitao Dan škole i poslaniku Nenadu Mitroviću uručio zahvalnicu za pomoć u rekonstrukciji škole.

-Naša škola čuva i neguje mladalački i istraživački duh, zahvaljujući energiji svojih učenika i trudu koji svi mi zaposleni ulažemo u zajednički posao, obrazovanje i vaspitanje učenika. Na tom najvažnijem putu suočavamo se sa brojnim iskušenjima i izazovima, i trudimo se da na njih spremno odgovorimo, vođeni željom da naši učenici izrastu u dobre ljude – kazao je Tasić.

Učenici su, uz pomoć svojih nastavnika, spremili prigodan program sačinjen od pesama i recitacija u čast pesnika čije ime škola ponosno nosi više od šezdeset godina.

Pored toga, nizom dramatizacija učenici su dočarali vreme u kome odrastaju i ukazali na to da svet mobilnih telefona, igrica i društvenih mreža nije jedini, već da bi pravo druženje, škola i obrazovanje trebalo da budu na prvom mestu.

Povodom Dana škole raspisan je literarni i likovni konkurs pod nazivom „Moj svet čaroban i lep“ na koji su se učesnici odazvali u velikom broju, a najboljima su ovom prilikom dodeljene nagrade, koje im je uručio direktor škole Nenad Tasić.

Na literarnom konkursu među učesnicima mlađih razreda najbolji je bio Mateja Veljković, učenik trećeg razreda, koji je osvojio prvo mesto, i Nina Trajković i Dunja Stevanović, učenice četvrtog razreda, koje su osvojile drugo, odnosno treće mesto.

Među radovima učenika starijih razreda najbolji je bio i osvojio prvo mesto rad Lane Trajković, učenice šestog razreda. Iva Dobardžijev, učenica petog razreda, osvojila je drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Andriji Aleksiću, učeniku petog razreda.

Nagrade za najbolje likovne radove među učenicima mlađih razreda dobili su Maša Manasijević, učenica prvog razreda (1. mesto), Mihajlo Nikolić, učenik drugog razreda (2. mesto) i Nikolina Milanović, učenica četvrtog razreda (3. mesto).

Među učenicima starijih razreda na likovnom konkursu najbolji je bio Luka Petrov, učenik sedmog razreda, koji je osvojio prvo mesto, dok su Novak Stoilković i Nikola Tasić, učenici petog razreda, osvojili drugo, odnosno treće mesto.

Posebna zahvalnica dodeljena je Ramadani Sunaju za drugarski podvig.

-Brinite jedni o drugima, budite dobri drugari, negujte prijateljstva, verujte učiteljima, nastavnicima i roditeljima kada vam govore koliko je obrazovanje značajno, jer je obrazovanje jedini siguran put do ostvarenja vaših snova. Razvijajte svoje sposobnosti i radite na sebi, neka to bude misija koju ćete korak po korak ostvarivati – poručio je Tasić učenicima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *