Mladi bujanovački harmonikaši najbolji u Srbiji

Piše: I. Jovanovać

Bujanovac, 27. mart 2023. Bujanovački harmonikaši Aleksa Zlatković i Aleksa Pešić osvojili prvu i drugu nagradu na Republičkom takmičenju harmonikaša održanom u nedelju u Beogradu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali su naši učenici bukvalno „pokidali“ i oduševili sve prisutne – kaže za naš portal Miloš Stoimenov, nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi.

-Konkurencija je bila najjača do sada. Bilo je harmonikaša iz čitave Srbije, od Subotice, Beograda pa sve do Bujanovca, čak 29-oro u njihovoj kategoriji, ali su naši učenici pokazali da su najbolji. Aleksa Zlatković, koji je bio najmlađi u grupi, osvojio je prvu nagradu, dok je Aleksa Pešić bio drugi – ponosno ističe Stoimenov.

Članovi međunarodnog žirija iz Slovenije, Nemačke i Italije bili su, kako kaže, oduševljeni predstavncima bujanovačke Muzičke škole i lično su im čestitali na sjajnom nastupu.

-Bujanovac nije veliki centar u nekom muzičkom smislu, zbog čega je uspeh naših učenika još značajniji, kako za školu tako i za sam grad, jer sada njih svi prepoznaju i kada nas vide znaju da će konkurencija biti jaka – dodaje Stoimenov.

Bujanovačke čestitaju mladim harmonikašima i žele im još mnogo uspeha u budućnosti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *