Dušan Janjić: Barikade na Severu Kosova bile su poslednji zadatak Srpske liste

Bujanovac, 28. mart 2023. (Foto MC)- Sporazumi iz Brisela i Ohrida vratili su se u kolosek normalizacije koji vodi u jednom pravcu, izjavio je Dušan Janjić, predsednik Foruma za etničke odnose.

Kako prenosi prištinski portal na albanskom Ekonomia online (vest na albanskom pročitajte OVDE), upitan šta je ostalo od suvereniteta Srbije na Kosovu, Janjić je rekao da iluzija još nije potpuno uništena, ali da „ostaje brutalna realnost – da suvereniteta nema“.

Govoreći o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom, ocenio je da gradonačelnici i opštine imaju veliku moć i da stoga ne vidi nijednog Srbina koji bi se odrekao te moći, „u ime neke koordinacije pod nazivom Zajednica opština“.

Saradnik Bujanovačkih na pregovorima u Ohridu: Na dobrom putu

Za Srpsku listu Janjić je rekao da je „njena era prošla, ona je uradila deo posla“, i da su „barikade njen poslednji zadatak, iako su one delo profesionalaca i dobro uigranih timova uz pomoć države Srbije“.

Janjić dodaje da je vreme Srpske liste prošlo i kada su birači u pitanju, jer prema njegovim rečima, nije ispunila nijedno obećanje.

Ekonomia online podseća da Srpska lista neće učestvovati na vanrednim izborima  koji će se 23. aprila održati u četiri opštine na severu Kosova: u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *