Ekipa Hitne porodila ženu u dvorištu njene kuće u Bujanovcu

Bujanovac, 28. mart 2023.- Ekipa Hitne pomoći je u utorak rano ujutru, u dvorištu njene porodične kuće u Bujanovcu, uspešno porodila ženu koja je na svet dona zdravu mušku bebu. Majka i dete su dobro i smešteni su na Odeljenju ginekologije vranjske bolnice, pišu Bujanovačke.

Ovaj svojevrsni podvig izveli su dr spec.urgentne medicine Olivera Tonevski i strukovni tehničar urgentne medicine Saša Arsić.

-Sinoć je ekipa po pozivu prvog reda hitnosti izašla u 2:00 sati odmah nakon poziva jer je porođaj počeo. Nakon dolaska na lice mesta zatekli smo ženu koja je već počela da se porađa. Stavili smo je na nosila i pošli ka vozilu, ali beba je već krenula, pa ženu nismo mogli da je transporrujemo dok je prvo ne porodimo, priča Arsić za Bujanovačke.

Uradili smo to, dodaje, u kućnim uslovima gde je potrebma posebna stručnost i opremljenost koje na sreću imamo.

Kako kaže, i dr Olivera i on imaju u karijeri po nekoliko sličnih situacija, a majci koja ima 33 godine pomogli su da donese drugo dete.




One thought on “Ekipa Hitne porodila ženu u dvorištu njene kuće u Bujanovcu

  1. Jelena

    Bravo,svaka cast.Steta sto se ovako herojski postupci ne kometarisu i ne dolaze do izrazaja za razliku od nekih glupih starleta.Bravo,jos jednom

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *