Hil: Da mladi iz svih zajednica u Bujanovcu budu uključeni u programe Američkog kutka

Bujanovac, 28. mart 2023. Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil posetio je sa suprugom u ponedeljak Američki kutak (AK) u Domu kulture Bujanovcu, gde se upoznao sa radom i programima koji se organizuju u sklopu plana i programa za sve AK u Srbiji. Od osoblja Američkog kutka je tražio da u programe koje sprovode budu uključeni i Srbi i Albanci i Romi.

Hil se zahvalio osoblju za predanost poslu i zalaganje da se sve implementira kako treba. Posebnu zahvalnost uputio je direktoru bujanovačkog Doma kulture Jetmiru Ismailiju, ističući njegovu podršku i pomoć koju pruža Američkom kutku kako bi se sve odvijalo u najboljem redu, kao i činjenicu da rado ustupa prostor drugima na korišćenje.

On se susreo sa nekoliko srednjoškolaca, studenata i AK volontera sa kojima je razgovarao o svemu što ih interesuje, a posebno o tome kako oni vide i koriste Američki kutak u Bujanovcu.

Zahvalio se sagovornicima, koji su perfektno govorili engleski jezik, a najviše AK osoblju i savetovao im je da uvek vode računa o tome da u svaki program budu uključeni jednako i Srbi i Albanci i Romi, kao što je sada slučaj.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *