Izmenjena besmislena odluka, čeka se raspisivanje izbora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. mart 2023. Posle pisanja našeg portala o besmislenosti opštinske Odluke o mesnim zajednicama (MZ), koja onemogućava održavanje izbora za savete MZ u bujanovačkoj opštini, na šta su ukazali predsednici mesnih zajednica, odluka je promenjena. „E tek sada nema prepreka za održavanje izbora“, kaže čelnik jedne mesne zajednice aludirajući na raniju izjavu predsednika Skupštine Envera Ramadanija.

U odluci je promenjen sporni član 21 koji je propisivao da kandidata za člana saveta MZ treba da predloži najmanje 10 odsto građana, što je izbačeno i sada stoji „najmanje 5 građana“.

Da nije došlo do ove promene za savet mesne zajednice koji na primer čine 15 članova, kandidatima bi bila potrebna podrška 150 odsto meštana, što zaista jeste besmisleno.

Za izbore potrebna izmena opštinske odluke o mesnim zajednicama, sadašnja je besmislena

Izmenjena odluka stupila je na snagu danas, jer je prošlo 8 dana od objavljivanja u Službenom glasniku Opštine Bujanovac, a do izmene je došlo na sednici Skupštine 20. marta.

Za raspisivanje izbora za mesne zajednice u bujanovačkoj opštini sada zaista nema prepreka i očekuje se da ih predsednik Skupštine Enver Ramadani raspiše u narednim danima.

Ramadani: Izbori za mesne zajednice do kraja marta

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *