Opštini Bujanovac 4 miliona dinara od ministarstva Novice Tončeva

Bujanovac, 30. mart 2023. Među 38 nerazvijenih opština koje će od Ministarstva za razvoj Novice Tončeva dobiti ukupno 245 miliona dinara za infastrukturne projekte i smanjenje siromaštva je i Opština Bujanovac. Bujanovcu sleduje 4 miliona dinara za angažovanje personalnih asistenata za decu kojima je pomoć neophodna tokom školovanja, rečeno je našem portalu u Opštinskoj upravi.

Ministar zadužen za razvoj nerazvijenih opština Novica Tončev potpisao je juče u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama koje su konkurisale za Program podrške razvoju.

“Na javni konkurs su se prijavile sve 44 opštine sa rekordnih 130 projekata, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 38 nedovoljno razvijenih opština i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva”, saopšteno je.

Tončev je podsetio na to da njegov kabinet već treću godinu organizuje javni poziv za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se osigurao kontinuitet u napretku i konstantno radilo na unapređenju uslova života ljudi sa ovih područja.

Opština Bujanovac je i ranije dobijala sredstva iz ovog ministarstva, o čemu su Bujanovačke pisale.

Bujanovac do sada dobio 17 miliona iz Tončevljevog ministarstva, Surduličanin ostaje u vladi

Od opština u Pčinjskom okrugu novac će dobiti i Trgovište, Vladičin Han I Bosilegrad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *