Direktorka Doma zdravlja optužuje Bujanovačke da seju mržnju i vode hajku protiv nje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. april 2023. Zbog teksta našeg portala o nezadovoljstvu među bujanovačkim lekarima izazvanog načinom na koji direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović ocenjuje i boduje njihov rad prilikom dodele specijalizacija, što su i potvrdili komentarima na našoj Fejsbuk stranici, direktorka Pavlović je optužila Bujanovačke da seju mržnju, vode hajku protiv nje i satanizuju je. Direktorka posebno zamera našem portalu što citiramo dr Dejana Stojanovića, nekadašnjeg načelnika Službe hitne pomoći kojeg je smenila 2021. godine,  za koga sada kaže da je smenjen „jer nije hteo da organizuje transport kovid pacijenta“.

-Čovek je dve godine, za vreme kovid krize i vakcinacije, bio na porodiljskom odsustvu. On nije prognan iz Doma zdravlja, samo je smenjen sa mesta načelnika, jer nije hteo da sarađuje. Nije hteo da organizuje transport kovid pacijenta koji je kasnije preminuo – kaže dr Pavlović. Njenu kompletnu izjavu o ovom slučaju nećemo preneti iz pijeteta prema pacijentu.

Dodala je da njegovo licemerje ne može više da trpi.

Bura oko specijalizacija u DZ Bujanovac: Za Bujanovčane nema, direktorka Pavlović negira bodovanje po partijskoj liniji

Direktorka je navela i da dr Stojanović, kako kaže, „krade šou i igra se kolegama koji sutra treba ponovo da apliciraju za specijalizacije“. O lekarima koji su ostali bez specijalizacije kaže „da su se preračunali u svojim računicama, ali da će imati šansu na sledećem konkursu“.

-Dok su neki lekari tokom ove dve godine bili van priče, neki su ginuli, u kovid ambulanti i na vakcinaciji – kaže direktorka.

Burne reakcije lekara Doma zdravlja zbog specijalizacija: Diskriminacija u režiji direktorke

Dr Pavlović smo predočili da navode dr Stojanovića prenosimo zato što ga kao dugogodišnjeg radnika Doma zdravlja smatramo relevantnim, uz to i lekarom koji ima ogromnu podršku i poverenje građana Bujanovca, što su pokazale i reakcije nakon njegove smene, pa i pokretanje peticije da se vrati na mesto načelnika. Ukazali smo i da su pojedini lekari (dr Aleksandra Stamenković i dr Jovana Antić) imenom i prezimenom istupili u javnost i potvrdili navode Bujanovačkih o nezadovoljstvu načinom na koji je ocenjivala njihov rad prilikom dodele specijalizacija, na ovom i ranijim konkursima.

-Komentarišu oni koji su ostali bez specijalizacije. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali treba da se ljute na civilizovan način – rekla je direktorka, ne precizirajući šta je necivilizovano u komentarima koje su Bujanovačke prenele.

Ocenila je da ovakvi tekstovi Bujanovačkih nisu vest, već plasiranje negativnih komentara o nekome, a nije se libila da nas „poduči“ novinarstvu. Za direktorku je vest da je dodeljeno šest specijalizacija i ništa više od toga.

-Ako je ovo novinarstvo … Ja mislim da novinarstvo treba da bude iznošenje činjenica, a ne stajanje na jednu ili drugu stranu. Vi bukvalno tekstove pišete protiv ove ustanove, odnosno protiv mene – rekla je direktorka.

Podsetili smo je da je činjenica da je dodela specijalizacija izazvala nezadovoljstvo, a da je naš portal uvek otvoren za sve strane o kojima piše. Tako je u prvom tekstu na ovu temu ona iznela svoj stav i demantovala navode, što smo naveli i u naslovu, a reakciju na tekst o komentarima samih lekara upravo čitate.

Direktorka je ponovo naglasila da je bodovanje sprovedeno po svim propisanim pravilima i da se vodila isključivo radom lekara. Rang liste sa brojem ostvarenih bodova dostupne su javnosti i potvrđuju njene reči, kako kaže.

-Ako je neko dobio 14 bodova (dr Aleksandra Stamenković) za to ima razloga – kaže direktorka.

Na pitanje kako je dr Milica Timić za radni doprinos od nje dobila 5 bodova zato što je odsutna (porodiljsko), a druga doktorka 15, iako je i ona odsutna (trudničko), direktorka kaže da je „dr Danijela aktivno bila uključena i u vakcinaciju i u rad kovid ambulante, a ja ocenjujem radni doprinos“.

-Ne mogu da sudim o radnom doprinosu nekog ko nije tu – rekla je direktorka.

Po njenim rečima, iza odluke koju je donela o dodeli specijalizacija je stao Stručni savet. Na pitanje da li je neko uticao na njenu odluku odgovorila je: „Apsolutno niko, ko bi mogao da utiče“.

-Nijedan od ovih doktora koji su dobili 15 poena meni nikad nisu rekli „neću“ ili „ne mogu“. To su deca koja su bačena u vatru i ja im skidam kapu – ističe direktorka.

Lekari koji su ostali bez specijalizacije imaju rok od 8 dana da se žale Upravnom odboru, što će, kako saznajemo,  neki od njih i učiniti.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *