FK Trnovac: Savez protiv nas zato što smo Albanci

Bujanovac, 3. april 2023. Fudbalski klub Trnovac iz Velikog Trnovca kod Bujanovac saopštio je da posle skandala u Vladičinom Hanu, na utakmici 19. kola Zone Jug u subotu, razmatra da odustane od takmičenja.

Utakmica u Vladičinom Hanu između domaće Morave i FK Trnovac prekinuta je u 65. minutu nakon što su tri igrača trnovačke ekipe dobila crvene kartone.

“Glavni uzročnik ovakve utakmice bio je sudija koji je skandaloznim odlukama istovremeno isključio 3 naša fudbalera, a ostatak ekipe kaznio žutim kartonima, tako da smo bili prinuđeni da prekinemo meč”, poručuju iz kluba.

Ovim povodom oglasio se i narodni poslanik iz Trnovca Šaip Kamberi koji je ocenio da su crveni kartoni namenjeni svim Albancima.

Kamberi: Ovo nije fer, FK Ternoci teško oštećen u Hanu sa tri crvena kartona

“Ovako sramotno ponašanje sudije, nezabeleženo na fudbalskim terenima, bilo je namerno, da bi naš tim ostao bez prvotimaca na raspolaganju za naredne utakmice, posebno za meč protiv Alakinca u sledećem kolu”, navode iz kluba.

Naglasili su da je sada postalo jasno da je klubu iz Trnovca najveća prepreka Savez , a glavni razlog je nacionalna pripadnost fudbalera.

“U takvom okruženju je nemoguće takmičiti se, pogotovo ako uzmete u obzir da vas drugi gledaju neprijateljskim očima. Besmisleno je da se naši momci znoje i rizikuju zdravlje u Ligi čiji funkcioneri, umesto da neguju sportski fer plej i grade mostove saradnje među narodima, seju podele i mržnju”, kažu u trnovačkom klubu.

Najavili su da će rukovodstvo u narednim danima doneti odluku da li će nastaviti takmičenje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *