Narodnjaci i u Bujanovcu sakupljaju potpise za referendum, pozivaju i Albance da potpišu

Bujanovac, 3. april 2023. Opštinski odbor Narodne stranke u Bujanovcu u narednim danima sprovodiće akciju “Da se narod pita” čiji je cilj prikupljanje potpisa građana koji bi omogućili raspisivanje referenduma na kome bi se građani Srbije izjasnili da li su za prihvatanje nemačko – francuskog sporazuma za Kosovo i Metohiju ili ne.

Potpisi će se prikupljati u celoj zemlji, a u opštini Bujanovac akcija počinje 7. aprila u Kleniku.

Narodna stranka će osim obilaska građana Bujanovca od vrata do vrata organizovati i štandove u Kleniku 7. aprila i u Bujanovcu u centru grada 10. aprila, u vremenu od 9 do 12 časova, navode iz stranke.

“Smatramo da o ovako važnom pitanju za budućnost Srbije treba da odluči narod Srbije, a ne jedan čovek. Izlaskom na referendum građani bi pokazali jasno šta misle o tome, što je u svakom demokratskom društvu sasvim normalno”, navodi se u saopštenju.

Šef narodnjaka u Bujanovcu Saša Arsić pozvao je, kako je rekao, sve građane opštine Bujanovac, bilo koje nacionalne i verske pripadnosti, da svojim potpisom podrže akciju i da kasnije na referendumu pokažu svoju volju koju država mora da poštuje.

“Ovo je pitanje jako važno i za opštinu Bujanovac, jer sam siguran da ne bismo voleli da teritorijom opštine sutra neko trguje, u četiri oka bez svedoka”, poručuje Arsić.

Uputio je poziv i svim političkim grupacijama i udruženjima građana da podrže ovu akciju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *