Građani od poslanika Mitrovića najviše traže posao i puteve

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. april 2023.  Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović u ponedeljak je razgovarao sa građanima Bujanovca koji, kako kaže, dolaze sa željama da reše svoje infrastrukturne probleme i informišu se o tome da li i gde ima slobodnih radnih mesta.

-To nije prvi put, svakog ponedeljka od 11 časova ja primam građane u prostorijama opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu. To je moja redovna aktivnost kao narodnog poslanika od 2014. godine do danas – kaže za Bujanovačke Mitrović.

Građani, kako kaže, kod njega dolaze sa zahtevima i potrebama koje imaju, a ti zahtevi mogu se svesti na dve grupe.

-Jedan deo građana iznosi svoje zahteve vezane za rešavanje infrastrukturnih problema, odnosno problema sa vodom, kanalizacijom ili potrebom za asfaltiranjem puta. To su prosto neka životna pitanja i ljudi dolaze jer ih interesuje kada će recimo u njihovim sredinama da se asfaltira put, da se uradi kanalizacija, pojača struja i sl. – kaže Mitrović.

Drugi deo problema sa kojima se građani susreću, kako kaže, jeste nedostatak slobodnih radnih mesta u Bujanovcu i građani dolaze da se informišu kako da dođu do posla što je, po njegovim rečima,  najteži zadatak obzirom da stranka nema uvid u slobodna radna mesta, već to ima Nacionalna služba za zapošljavanje.

-Od formiranja “svealbanske” koalicije 2020. godine srpska zajednica svake godine biva za oko 30 procenata u budžetu zakinuta za projekte u komunalnoj infrastrukturi. Tako je već tri godine za redom, recimo za 2023. godinu je u komunalnoj infrastrukturi po budžetu izdvojeno 88 procenata za albansku zajednicu, a samo 12 procenata za srpsku i to su ogromni probemi obzirom da je zakonom predviđeno da sve što država finansira ide preko lokalnog budžeta – ističe Mitrović.

Na pitanje šta on kao narodni poslanik može da uradi na rešavanju ovih problema, Mitrović odgovara:

-Tražićemo da se budžetom izdvoji novac za srpsku zajednicu. Ono što ja mogu sa pozicije narodnog poslanika je da obavestim izvršne istance, odnosno Vladu i ljude koji sede u izvršnoj vlasti, što redvno i činim, jer nam je cilj da se ljudima pomogne – kaže on.

Pomoć od Mitrovića  u ponedeljak je zatražilo desetak građana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *