MZ Ljiljance: Opština pravi put koji nismo ni tražili

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. april 2023. Iz Mesne zajednice Ljiljance poručuju da put od 990 metara koji će se asfaltirati u ovom selu i za koji je u opštinskom budžetu izdvojeno 11,3 miliona dinara uopšte nisu tražili. „U Ljiljancu se ne asfaltira ulica, već put kroz polje, gde nema nijedne kuće. Mi to nismo tražili od Opštine, već je to volja nekoliko pojedinaca – nekoga ko je običan potrčko stranke i partijskih poslušnika“, navodi se u saopštenju.

Savet Mesne zajednice Ljiljance u godišnji Plan i programu nije uvrstio ovaj put, već je Opštini predložen projekat dovođenja vode sa izvorišta na Rujnu i asfaltiranje šest seoskih ulica. „To su bili naši prioriteti, voda i ulice (sokaci) gde žive ljudi, a deca do škole idu po blatu, preskačući rupe“, navode iz MZ.

Oni su reagovali nakon što su Bujanovačke u utorak pisale o javnoj nabavci koju je otvorila Opština za izbor izvođača radova na asflatiranju u bujanovačkim selima, među kojima je i Ljiljance.

Asfaltiranje u bujanovačkim selima za 21 milion dinara

Naš portal je pokušao da u kabinetu predsednika sazna ko je, mimo mesne zajednice, predložio da se u Ljiljancu pravi put od 11,3 miliona dinara koji, kako kažu u MZ, uopšte nije potreban meštanima, ali nismo dobili odgovor.

„Neko se drznuo da pogazi Savet MZ i „ugura“ navedeni put u budžet opštine, iako smo više puta obaveštavali nadležne da to nije prioritet“, navode u mesnoj zajednici.

Kako kažu, najveći krivac za to je zapravo predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

„Neka javno kaže čiji je to predlog. Na čiju urgenciju je navedeni put ušao u budžet, a ako to ne učini zatražićemo informaciju na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama“, navode oni.

Pitali su Arifija i čemu služe saveti mesnih zajednica ako Opština ne poštuje njihove odluke – „onda ne treba ni da postoje, raspustite i ugasite ih“.

„Sramno je što smo došli dotle da pojedinci budu jači od saveta MZ koje su legalno izabrali građani“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje predsednik saveta Slavoljub Ristić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *