Obustavljen tender za izgradnju stanova za Rome, nema dovoljno novca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. april 2023. Za izgradnju 12 stanova za Rome, koji su u Bujanovac izbegli sa Kosova 1999. godine i od tada žive u kolektivnom centru, trenutno nema dovoljno novca. Tender za izvođača radova je obustavljen i nije poznato kada će biti otvoren novi, rečeno je našem portalu u opštinskoj Službi za javne nabavke. Glavni razlog za obustavu je što je stigla jedna ponuda od 71,7 miliona dinara, koja daleko premašuje procenjenu vrednost radova (48,7 miliona).

Šef Službe za javne nabavke Abedin Raćipi nije mogao da kaže kada će biti otvoren novi tender, jer je pitanje, kako je rekao, koliko je realno očekivati drugačiji ishod ukoliko se ne poveća sadašnji iznos.

-Ako ponovimo postupak sa procenjenom vrednošću radova od 48,7 miliona dinara postoji mogućnost da ponovo stigne ponuda koja taj iznos premašuje. To bi značilo novu obustavu, a ako dva puta obustavimo postupak ne možemo da otvorimo još jedan do kraja godine – kaže Raćipi.

Opština i EU kupuju kuće u bujanovačkim selima za raseljene

Rešenje je da predviđena suma bude uvećana  i o tome se, kako kaže, razgovara sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) koja sprovodi projekat Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji. Predlog je povećanje od 30 odsto.

Bujanovačke su ranije pisale da je planirana izgradnja 12 stanova u Bujanovcu i kupovina 10 kuća u okolnim selima za 19 porodica iz kolektivnog centra „Salvatore“ i još tri socijalno najugroženije porodice iz Bujanovca.

Salvatore: 80 Roma i 1 Srbin napuštaju pakao, neki Albanci protiv toga

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *