Zdravstveni centar Vranje: Žalimo zbog neprijatnosti koju su doživeli pacijenti

Bujanovac, Vranje 5. april 2023. Rukovodstvo Zdravstvenog centra (ZC) Vranje saopštilo je u utorak, nakon što se pojavio snimak o neprimerenom ponašanju lekara sa Odeljenje urologije prema jednoj pacijentkinji, da žali što su pacijenti doživeli neprijatnost.

„Rukovodstvo ZC Vranje je po saznanju o neželjenom događaju u Službi urologije postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u ZC i Pravilnikom o kućnom redu. Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo, u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti”, navode iz ZC Vranje.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz vranjske bolnice, na kome se čuje kako lekar urla i psuje.

“Od svih problema vi dolazite na urologiju”, viče doktor na stariju pacijentkinju, a ona odgovara: “Ali tako mi je doktor rekao“.

“Ma ko ga je..” viče doktor, uz još psovki.

U ZC Vranje kažu da je reč o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom koji radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda.

“Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom“, navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *