Dr Sadiku: Dom zdravlja dobio najsavremeniji EKG aparat, hvala KT i Opštini

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. april 2023. Interno odeljenje Doma zdravlja u Bujanovcu dobilo najsavremeniji EKG aparat, koji će povećati kvalitet elektokardiografije, a čiju su nabavku finansirali Koordinaciono telo i Opština Bujanovac.

Jedan deo novca za kupovinu aparata doniran je od strane Koordinacionog tela, a drugi od strane Opštine, na čelu sa predsednikom Nagipom Arifijem, na čemu smo mnogo zahvalni – kaže za Bujanovačke dr Lejlan Sadiku, specijalista interne medicine u Domu zdravlja Bujanovac.

Reč je, kako kaže, o najsavremenijem aparatu, kakav imaju svi veliki klinički centri, a koji će povećati kvalitet elektrokardiografije (EKG) što će mnogo doprineti kvalitetu rada, kako u brzini tako i u preciznosti dijagnostike hipertenzije, srčane slabosti, poremećaja ritma i ostalih internističkih poremećaja.

-Ono što nama još nedostaje i što bi još više unapredilo internističku službu i podiglo je na neki vrhunski nivo jeste novi savremeni eho aparat za srce, tako da bi bilo sjajno kada bismo i to dobili u budućnosti – ističe dr Sadiku.

Podsetimo, u Domu zdravlja od septembra prošle godine počela je sa radom ambulanta za dijabetes, koja je za pacijente otvorena svakog petka od 7 do 14 časova, a vodi je dr Sadiku.

Dr Sadiku: Mnogo Bujanovčana boluje od dijabetesa, među pacijentima i deca




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *