Tender od 27 miliona za asfaltiranje u Bujanovcu stopirala firma koja „20 godina dobija poslove“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. april 2023. Tender za asfaltiranje više ulica u Bujanovcu, vredan 27,1 milion dinara, suspendovan je 4. aprila, tri dana pre isteka roka za izvođače radova da pošalju svoje ponude, jer je jedan od kandidata za višemilionski posao poslao zahtev za zaštitu prava.

Šef opštinske Službe za javne nabavke Abedin Raćipi nije želeo da kaže o kojoj firmi je reč, ali je naveo da se radi o kompaniji „koja 20 godina dobija poslove u Bujanovcu“.  Nezvanično saznajemo od drugih izvora da se radi o preduzeću „Saba Belča“ iz Preševa.

Raćipi naglašava da je firma zbog koje je suspendovan ovaj tender već konkurisala na tri prethodna sa istim uslovima i nije imala primedbe.

-Eto sad odjednom imaju primedbe. Pretpostavljamo da im ne odgovara što tražimo pismo o namerama za povraćaj avansa, garanciju za dobro izvršenje poslova od 10 odsto i otklanjanjanje grešaka u garantnom roku od 5 odsto. To znači da bi firma već prilikom konkurisanja u banci trebalo da ima 45 odsto sredstava od svoje ponude. Pretpostavljamo da je to problem, jer sada svi imaju poteškoća u poslovanju – kaže Raćipi.  

Radi se o tenderu za asfaltiranje 500 metara ulice Karađorđa Petrovića, od parka do Doma zdravlja, za šta je budžetom predviđeno 7,9 miliona dinara, 230 metara ulice kod picerije Toskana od 5,2 miliona, ulice od 100 metara u naselju Morava 76, Novom Naselju, zatim Jaćima Đošića i  još nekoliko ulica.

Raćipi kaže da javna nabavka nije obustavljena već suspendovana.

-Konkursnu dokumentaciju šaljemo Republičkoj komisiji u Beogradu koja će doneti odluku, nakon čega nastavljamo dalje sa postupkom – kaže on.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *