Vučić: Neke delove iz evropskog predloga za Kosovo prihvatamo, neke ne

Bujanovac, 7. april 2023. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sinoć da će Srbija sprovesti neke delove evropskog predloga za Kosovo, a neke neće.

Naglasio je i da je to ranije jasno stavio do znanja svim zapadnim političarima.

„I jasno sam rekao koje ne. Svima. I Makronu i Šolcu i Blinkenu u lice. I šta da mi kažu? Kad vide nekoga ko je odlučan i gleda ih u oči direktno im kaže to deset puta. Šta da mi kažu“, rekao je Vučić na RTS.

Po njegovim rečima, Srbija do evropskog, odnosno francusko-nemačkog predloga za Kosovo, dovedena mnogo ranije.

„Ne zaboravite da kada smo potpisivali sporazum o asocijaciji i pridruživanju pa sve do dobijanja kandidature za EU i Poglavlja 35, znalo se da mora da dođe takozvani pravno obavezujući sporazum za normalizaciju sa Prištinom. Nemci su komentarisali da je to priznanje, Amerikanci da je priznanje, a sada su i jedni i drugi odustali od toga. Što su dobre vesti, ali nema više dobrih vesti“, rekao je Vučić.

Dodao je da u francusko-nemačkom planu postoji jedna dobra stvar, o kojoj, kako ocenjuje, albansko rukovodstvo sa Kosova i Metohije ne razmišlja, a to da je da živimo u miru jedni pored drugih.

„Sve drugo što se tiče Srbije i njene državotvornosti nije dobro. I to moramo dobro da razumemo. Takav je raspored snaga. A to nema nikakve veze sa nama. Niko me nije pitao ni za jednu reč. A nedvosmisleno sam im rekao šta je to što nećemo da ispunjavamo“, rekao je Vučić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *