Bujanovčani, dođite u vrtić i pomognite deci

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. april 2023. Humanitarni uskršnji vašar počeo je u ponedeljak u bujanovačkom vrtiću „Naša radost“ i trajaće do četvrtka (13. april), a cilj je da se prikupi novac za decu ove ustanove kojoj je pomoć najpotrebnija.

-Vaspitači i pripravnici su uz pomoć dece pravili uskršnje dekoracije, priprema je trajala desetak dana i deca su se zaista radovala što učestvuju. Komplikovanije radnje sa makazama i lepkom smo mi obavljali, dok su deca uglavnom bojila i davala svoje predloge kako bi želeli da nešto izgleda – rekla je za Bujanovačke Anica Petrović, pripravnica u vrtiću „Naša radost“ u Bujanovcu.

Reakcija roditelja je, kako kaže, pozitivna, svi podržavaju našu malu akciju i spremni su da pomognu.

-Ja prvi put učestvujem u pripremi vašara, bilo mi je baš zabavno da pravimo sve ove uskršnje stvari. Ja sam sa drugarima bojila veliko jaje i svako je nacrtao nešto – kaže petogodišnja Teodora Veljanović.

Uskršnji vašar će trajati od ponedeljka do četvrtka (10.- 13. april), a radovi će biti izloženi u holu vrtića, u periodu od 7 do 8:30 časova i od 13:30 do 16 časova, odnosno u periodu kada roditelji dovode i odvode svoju decu iz vrtića.

-Deca i vaspitači sa puno ljubavi pripremaju ovaj vašar i zato pozivamo sve roditelje, kao i ostale sugrađane, da se odazovu našoj maloj humanitarnoj akciji i da kupovinom uskršnjih ručnih radova po simboličnoj ceni pomognu onoliko koliko su u mogućnosti – rekla je ranije za naš portal vaspitačica Biljana Trajković.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *