Raspored dežurstva Doma zdravlja tokom uskršnjih praznika

Piše: I. Jovanović

Hitna radi uobičajno

Bujanovac, 10. april 2023.- Tokom uskršnjih praznika Dom zdravlja u Bujanovcu radiće po principu dežurstva od 7 do 20 časova, dok će Hitna pomoć raditi uobičajeno.

-Na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva (Opšta praksa) neradnim danima, odnosno u petak i ponedeljak, radiće dva lekara u prvoj i dva lekara u drugoj smeni, dok će Kovid ambulanta biti pokrivena sa po jednim doktorom u prvoj i jednim u drugoj smeni – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

U suubotu i nedelju, kako kaže, radiće po jedan lekar i u prvoj i u drugoj smeni, kao i u kovid ambulanti koja više nije samo kovid ambulanta, nego respiratorna.

-Na odeljenu za zdravstvenu zaštitu dece (Pedijatrija) radiće po jedan lekar u prvoj i drugoj smeni, kao i jedan lekar u međusmeni kada se očekuje najveći broj pacijenata.

Kućna nega radiće uobičajeno sa medicinskim sestrama, nema dežurstva lekara, dok će Hitna pomoć raditi uobičajeno kao i uvek, bez promena u režimu rada. Laboratorija će raditi po principu dežurstva.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, neradni dani u 2023. godini u vreme Uskrsa su od 14-17. aprila, počev od Velikog petka, zaključno sa ponedeljkom, drugim danom praznika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *