Komunalcu stigle dve ponude za popravku fontana na trgu, planirana 4 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. april 2023. Za rekonstrukciju dve fontane na trgu u Bujanovcu, koje ne rade već sedam godina, JP „Komunalac“ spremio je 4 miliona dinara, a koja firma će dobiti posao biće poznato sutra (12. april), rečeno je našem portalu u komunalnom preduzeću.

Po rečima šefa za javne nabavke Fatona Redžepija, za posao od 4 miliona dinara stigle su dve ponude – zajednička lokalnih firmi Burimi Driling iz Samoljice i preševske kompanije „Saba Belča“, a drugu je poslala firma iz Čačka. Redžepi nije mogao da govori o iznosima ponuda.

Rekao je da komisija danas odlučuje kome će poveriti posao.

Iz Komunalca su ranije potvrdili da je za popravku fontana i zamenu pločica na gradskom trgu izdvojeno oko 6,5 miliona dinara. Novac je obezbedila Opština, kroz Poseban program za komunalno preduzeće, o čemu su Bujanovačke pisale.

Građani skoro otplatili dug za struju JP Komunalac od 110 miliona, Opština spremila još 6,3

-Ako sve bude u redu, potrudićemo se da za Dan Evrope, 9. maja, to sve bude gotovo, ali ne zavisi sve samo od nas, procedura je u pitanju, videćemo ko će se javiti na tender, da li će biti nekih žalbi i slično, jer bi to dodatno odložilo početak rekonstrukcije – rekao je direktor Ruždi Halili početkom marta. Danas nije odgovarao na pozive i poruke našeg portala.

Fontane su instalirane 2015. godine, kada je u Bujanovcu kompletno rekonstruisan glavni trg za 65 miliona dinara. Radile su samo jedno leto nakon čega su „presušile“ i nisu popravljene do danas. Kako su tada govorili nadležni, problem je u instalacijama.

Rekonstrukcija trga rađena je u vreme predsednikovanja Nagipa Arifija, koji je i sada na čelu lokalne samouprave.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *