U Bujanovačku banju već stižu gosti sa vaučerima

Piše: I. Jovanović

Velike blagodeti banje: Mitrović

Bujanovac, 12. april 20223. – Gosti sa vaučerima iz čitave Srbije počeli su da dolaze u Bujanovačku Banju. Njih 400 je izrazilo želju da iskoristi blagodeti koje nudi ovo lečilište i imaće priliku da iskoriste vaučere za smeštaj u skladu sa terminima koje su rezervisali.

Punoletni građani Srbije koji su početkom godine ostvarili pravo na vaučere počeli su već da dolaze na odmor u Bujanovačku Banju shodno rezervaciji koju su sami tražili – kaže za Bujanovačke direktor ugostiteljstva i turizma u Banji Nenad Mitrović.

Interesovanje za Bujanovačku Banju je, kao i prošlih godina, veliko.

-Oko 400 ljudi, koji žele da iskoriste za smeštaj u Bujanovačku Banju, se prijavilo za vaučere, ali ne znamo da li je svih 400 ostvarilo i pravo da rezerviše smeštaj, jer mi tu informaciju nemamo – dodaje Mitrović.

Smeštajni kapacitet Banje je, kako kaže, 195 ležajeva i svi oni koji su se prijavili da dođu moći će da iskoriste vaučere za smeštaj u skladu sa svojim rezervacijama.

-Sve ide po planu, mi se sada spremamo i za početak turističke sezone koja počinje 1. maja, tako da smo obavili sve neophodne pripreme i za to – kaže Mitrović.

Ono što Bujanovačku Banju, kako kaže, izdvaja od ostalih banja ne samo u Srbiji, već na čitavom Balkanu, je prirodni ugljen-dioksid, gas koji se koristi na dva načina, kao potkožna injekcija i kao gasna kupka, i ima izuzetnu primenu kod lečenja komplikacija šećerne bolesti.

Druga dva prirodna faktora po kojima je Bujanovačka Banja poznata su lekovito blato i termomineralna voda. Pored svih tih prirodnih faktora, mi posedujemo i savremene elektro aparate koji se takođe dosta koriste u terapiji – dodaje Mitrović.

Vučić najavio investicije u Bujanovac, Bujanovačka banja prioritet

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *