Bujanovac slavi Uskrs, ovo su nagrađeni đaci (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. april 2023. Uz pozdrav Hristos vaskrse počela je danas manifestacija „Izbor za najlepše vaskršnje jaje“  u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu. Prisutni su uživali u folklornim nastupima dece iz OŠ „Vuk Karadžić“ Levosoje i KUD „Soko“, kao i u recitacijama na temu Uskrsa. Uručene su i nagrade za najbolje ukrašena jaja i najbolje likovne radove.

Organizator manifestacije je Dom kulture Bujanovac, koji uspešno po četrnaesti put organizuje ovu izložbu i takmičenje, sa ciljem da proslavi najveći i najsvečaniji hrišćanski praznik, da proslavi Hristovo vaskrsenje iz mrtvih, pobedu života nad smrću.

Nesebičnu podršku i pomoć pružili su nastavnici i učenici veronauke OŠ „Vuk Karadžić“ iz Levosoja, OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca, OŠ „Bora Stanković“ iz Klenika, kao i vaspitači iz predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu.

Na samom početku velikom broju okupljenih građana obratio se paroh bujanovački Mićo Zelenović, koji je besedio u čast Hristovog vaskrsenja.

-Vera u vaskrsenje je vera u nesebičnu ljubav božju prema celokupnom ljudskom rodu, ona je temelj na kome gradimo veru, nadu i ljubav sa nadom da ćemo se nastanili u carstvu božijem – kazao je on.

Usledio je nakon toga folklorni nastup učenika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Levosoja, a zatim i recitacije na temu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Pred sam kraj priredbe, učenicima za najlepše ukrašena jaja i najlepše likovne radove dodeljeni su pokloni, koje im je u ime Doma kulture Bujanovac uručio referent za kulturu Vladimir Stojković.

-Uvek je interesovanje za ovo takmičenje veliko, deca iz svih osnovnih škola donosili su svoje radove. Bilo je ukupno preko 300 radova, oko 200 crteža i preko 100 jaja, verujem da je žiri bio na mukama – kaže za naš portal Stojković.

Žiri, koga su činili nastavnici likovne kulture i veronauke, odabrao je dvadesetak najboljih radova koji su nagrađeni prigodnim poklonima.

     

Na samom kraju prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu KUD „Soko“ iz Bujanovca.

Mi smo zadovoljni kako je sve proteklo, deca su uživala u nastupima i ovo je jedan lep dan za sve nas, dan kada slavimo Hristovo vaskrsenje – dodaje Stojković.

Jedino mu je, kako kaže, žao što zbog loših vremenskih uslova radovi nisu mogli biti izloženi na platou ispred Doma kulture, već je izložba postavljena u holu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *