Srbi u Albaniji proslavili Uskrs u crkvi pored Skadra

Bujanovac, Skadar, 18. april 2023. (Foto Kosovoonline) – Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Albaniji Uskrs su proslavili u mestu Vraka kod Skadra u tamošnjoj crkvi Presvete Trojice.

Kako piše Kosovo Online, Svetu vaskršnju liturgiju saborno su služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve, protojerej Predrag Šćepanović, arhijerejski namesnik podgoričko-danilovgradski i sveštenik Ivan (Elvis) Popaj,  uz blagoslov arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cele Albanije Anastasija Janulatosa i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Posle pričešća vernog naroda, pastirskom besedom se obratio protojerej Šćepanović, na početku čestitajući praznik svima uz najradosniji pozdrav neba i zemlje.

„Hristos voskrese-vaistinu voskrese, zemlju potrese, tugu odnese a radost nam donese! Bog naš, koji je došao u ovaj prolazni svijet, ponizio se, uzeo obličje sluge, postao jednak tijelu smirenja našeg i postao čovjek. I prošao sav put, golgotski put, pokazujući da su časovi sreće u životu krilati, brzo prođu i uvijek dođe Veliki petak i golgota. On, koji je sav ljubav i koji nije mogao gledati potomstvo Adama i Eve kako nezasita smrt guta jednog po jednog, došao i svojom smrću umrtvio smrt. I od tada smrt, kao krezubi lav riče i viče, ali nema snagu da drži čovjeka“, rekao je Šećpanović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *