Tanji Lazarević, urednici portala Kossev, dodeljena nagrada za hrabrost

Bujanovac, Priština, 19. april 2023. (Foto: Ambasada SAD u Prištini) – Tatjana Lazarević, urednica KoSSev portala, , dobitnica je nagrade za hrabrost. Priznanje joj je uručio ambasador Sjedinjenih američkih država u Prištini, Džefri Hovenijer, piše Kossev.

Ceremonija povodom dodele priznanja koje nosi naziv „Ambasadorova nagrada za hrabru ženu“ organizovana je u utorak u prostorijama ambasade SAD-a, u prisustvu dela osoblja.

„Tatjana Lazarević oličava potragu za istinom, suočavajući se sa dezinformacijama i negativnim reakcijama. Ponosan sam što joj odajem počast kao prvakinji nezavisnog novinarstva, transparentnosti i odgovornosti. Hvala ti, Tatjana, na ogromnoj hrabrosti u svemu što radiš“, poručio je Hovenijer na ceremoniji.

Zahvaljujući se na nagradi, Lazarević je istakla da je prima kao priznanje profesiji, a pre svega timu i redakciji kojom rukovodi.

Istakla je da u radu KoSSev portala neguju slobodu govora i da se ona lično bori protiv svakog oblika cenzure.

Upravo je sloboda govora jedna od osnovnih vrednosti koje su utkane u društvo SAD-a, poručila je takođe Lazarević, zahvaljujući se na nagradi.

Novo priznanje urednici KoSSev portala uručeno je svega nešto više od dva meseca nakon što joj je u rezidenciji Francuske ambasade dodeljen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge na osnovu dekreta francuskog predsednika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *