Vučić i Bratu o položaju manjina u Srbiji

Bujanovac, Beograd, 19. april 2023. (Foto Instagram) – Ambasador misije OEBS u Srbiji Jan Bratu, koji je tokom svog mandata nekoliko puta boravio u Bujanovcu, razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o položaju manjina u Srbiji. Vučić je na svom instagram nalogu buducnostsrbijeav objavio da je sa Bratuom razgovarao o „temama od vitalnog interesa za Republiku Srbiju“.

„Sastanak sa šefom Misije #OEBS u Srbiji Janom Bratuom. Razgovarali smo o važnim pitanjima napretka Srbije u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina, daljem snaženju nezavisnosti pravosudja i svim drugim važnim temama od vitalnog interesa za Republiku Srbiju. Zahvalan sam Janu Bratuu na podršci našoj zemlji i smatram ga jednim od retkih i iskrenih prijatelja Srbije“, objavio je Vučić.

 

Arifi: Ambasador OEBS-a će naše probleme otvoriti kod Vučića

Bratu je u Bujanovcu boravio nekoliko puta gde je sa lokalnim zvaničnicima razgovarao o položaju albanske zajednice na jugu Srbije. On je obećao da će sporna pitanja, pre svega ona vezana za realizaciju „Plana od 7 tačaka„, koji je Vlada Srbije usvojila 2013, „otvoriti“ kod predsednika Vučića.

Takođe, on i misija OEBS aktivno su učestvovali u organizaciji i sprovođenju popisa stanovništva prošle godine, koji su Albanci bokjkotovali 2011.

Šefovi OEBS-a danas u Bujanovcu, četiri dana pre kraja popisa




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *