FS RIS: FK Trnovac ostaje u Zoni „Jug“, ali postoji samo jedan uslov

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. april 2023. Ukoliko Fudbalski klub Trnovac, za koji nastupaju Albanci, koji je zapretio napuštanjem takmičenja u Zoni Jug  nakon incidenta u Vladičinom Hanu 1. aprila,  odigra utakmicu sa FK Luginom  naredne srede (26. aprila) ostaće u ligi. Iako se Trnovčani nisu pojavili na terenu u prethodna dva kola, što bi trebalo da znači automatsko izbacivanje iz takmičenja, rukovodstvo trnovačkog kluba i predstavnici Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) sastali su se u sredu kako bi pronašli izlaz iz trenutne situacije, kaže za Bujanovačke Oliver Trajković predsednik Opštinskog fudbalaskog saveza (OFS) Bujanovac.

-Meč 20. kola sa Alakincem je završena stvar i registrovan je službenim rezultatom 0:3 zato što Trnovčani nisu hteli da igraju. Međutim, utakmica 21. kola koji je FK Trnovac trebalo da odigra sa FK Lugina 15. aprila  u Preševu nije registrovan, što znači da može da bude odigran u drugom terminu. Na jučerašnjem sastanku je predloženo da to bude u sredu, da se ta utakmica odigra i da FK Trnovac nastavi takmičenje – kaže Trajković.

Podrazumeva se i odlaganje meča sa Jedinstvom, koji je zakazan za nedelju 23. april.

Ipak, dodao je Trajković, dogovor nije konačan i čeka se potvrda iz FK Trnovac. Da li će Trnovčani prihvatiti ovakvo rešenje pokušali smo da saznamo od predsednika kluba Jusufa Hasanija, ali se on do objavljivanja teksta nije javio Bujanovačkim.

FK Ternoci danas ne igra protiv Alakinca, najavljuju žalbe FSS i UEFA

FK Trnovac je najavio da razmatra istupanje iz takmičenja posle utakmice u Hanu, koja je prekinuta kada su trojica prvotimaca ovog kluba gotovo istovremeno dobili crvene kartone. Iz kluba je tada saopšteno da neće igrati naredne utakmice ukoliko se ne ukinu suspenzije igračima koji su dobili crvene kartone. Zbog toga su propustili utakmice sa FK Alakince i FK Lugina.

Trajković je naglasio da se nada da će Trnovčani nastaviti takmičenje.

-Isključivo iz sportskog ugla gledano mislim da bi bilo tragično da Trnovac prekine takmičenje, to bi bila tragedija za naš fudbal i iskreno se nadam da do toga neće doći – kaže on.

Kamberi: Ovo nije fer, FK Ternoci teško oštećen u Hanu sa tri crvena kartona




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *