Fudbalski radnik Joca Ristić iz Vranja predložen za Heroja godine

Bujanovac, 20. april. 2023. (foto Vranjenews) – Joca Ristić, fudbalski trener iz Vranja i veliki humanitarac, predložen je za Heroja godine za 2022. godinu, objavljeno je na sajtu Onisuheroji.rs. Za Ristića kao kandidata mogu glasati svi građani Vranja i Srbije preko OVOG LINKA.

Ristića je za titulu Heroja godine kandidovala Maja Mišković Marković iz Vranja. Ona je u obrazloženju napisala da je Ristić njen heroj, „i to ne samo tokom 2022. godine, već tokom svih proteklih godina koliko prati njegov trud i rad da pomogne drugom čoveku u nevolji“, prenosi Vranjenews.

Kako se navodi, Joca je postao sinonim za humanitarnu pomoć. Organizuje akcije prikupljanja novca za lečenje bolesne dece i omladine, ali i prikuplja hranu za bolesne i stare. Saradnik je gotovo svih udruženja koje se bave humanitarnim radom, aktivan u akciji kojom se pomaže i jedna porodica i 100 ljudi.

Dečaci iz FK BSK na Memorijalnom turniru Miša Popović

Njegov cilj je, kako sam kaže, da decu nauči fudbalu, ali da pored fudbala nauče da budu pre svega dobri ljudi koji neće okrenuti glavu kada vide neku muku.

Dodaje se da je Ristić, samo u 2022. godini, učestvovao u 28 humanitarnih akcija, od kojih su 11 bile pomoć socijalno ugroženim porodicama koje žive u selima Pčinjskog okruga.

Novčana pomoć je prikupljana u 17 humanitarnih akcija, za naše sugrađane Nenada Markovića, Tijanu Stoiljković, Saru Milenković i Vukana Stoiljkovića. U tim akcijama su na platou na šetalištu u centru grada prodavali cveće, knjige, igračke, majce i igrali turnire i prikupili 787.000 dinara“, navodi se i dodaju brojne druge akcije u kojima je dao lični doprinos.

Joca Ristić je i dobrovoljni davalac krvi.

Pored humanitarnog rada, Joca vredno radi u svojoj Školi fudbala Prestiž koja okuplja 170 dece uzrasta od 6 do 15 godina.

Vranjanci za malu Dariju iz Bujanovca sakupili 125.000

Veliki je zaljubljenik u sport i fudbal, uživa veliko poštovanje sportista jer se sa pijetetom seća svojih prvih fudbalskih koraka i trenera među kojima je bio i Miša Popović (preminuo 2009. godine) i u znak sećanja na njega Joca je organizovao 11 memorijalnih turnira.

U 2022. godini ovaj vredan sportski radnik organizovao je dvanaest utakmica veterana od ukupno 120 do sada. Okupio je sve bivše fudbalere iz Pčinjskog okruga, koji su se rado odazvali Jocinom pozivu jer Joci niko ne može da kaže – ne.

U ovoj 2023. godini Joca i njegovi Prestižovci su nastavili da pomažu. Uključili su se u sve humanitarne akcije, kako bi pomogli našim bolesnim Vranjancima.

Glasanje za Jocu Ristića trajaće do 30. aprila. Proglašenje 10 finalista, pobednika konkursa, biće objavljeno 20. maja u 12 časova na veb platformi onisuheroji.rs. Organizator nagradnog konkursa je Delegacija Evropske unije u Srbiji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *