Muftija Jusufspahić: Bajram je vreme za zajedničku radost sa komšijama nemuslimanima

Bujanovac, Beograd, 20. april 2023. (Foto MC)-Bajram je vreme za radost, zajedništvo i solidarnost i taj praznik treba da donese inspiraciju ljudima da budu bolji, pomažu drugima i cene sve ono što imaju, poručio je muftija Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić, povodom nastupajućeg praznika kojim se obeležava završetak ramazana, najsvetijeg meseca u islamu, prenose Tanjug i RTS.

Muftija Jusufspahić je istakao da su ove godine tokom ramazana džamije bile posećenije nego ikada pre.

Naglasio je da je posebno zahvalan Bogu što je omogućio da ovdašnji muslimani i ove godine zajedno dele trpezu sa prijateljima iz inostranstva, predstavnicima svojih zemalja u Beogradu, čime su okupili braću i prijatelje, obeleživši 50. jubilarnu godinu priređivanja ramazanske sofre zajedništva, bratstva i saradnje.

„Mi ćemo, kao muslimani, uvek uz Božju pomoć, biti deo našeg društva i domovine nam Srbije i činilac koji zbližava i spaja ovu nam zemlju sa svima, posebno zemljama bratskih nam muslimana“, rekao je muftija.

Kraj Ramazanskog posta, sutra je Bajram

„Podelimo našu radost sa našim komšijama nemuslimanima, jer naša radost nije potpuna bez zajedništva“, dodao je muftija Jusufspahić.
Jusufspahić je, kao glavni vojni imam Vojske Srbije, posebno čestitao svim pripadnicima Vojske Srbije islamske veroispovesti, koji su tokom ovog ramazana postili i istovremeno dosledno obavljali sve obaveze po planu i programu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

„Ponosni smo na sve njih. Koristim ovu priliku ujedno da čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije Dan Vojske Srbije sa željom i molitvom Bogu da u narednom periodu imamo samo mirnodopskih zadataka, da nam Bog čuva domovinu Srbiju i sve dobro u njoj“, rekao je muftija i dodao da će se u petak, 21. aprila, u Bajrakli džamiji u Beogradu obaviti centralna Bajramska molitva sa početkom u sedam časova.

Svim muslimanima Srbije i celog sveta, muftija Jusufspahić poželeo je srećan Bajram.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *