Opština izabrala firmu koja će asfaltirati puteve u bujanovačkim selima, za 15 miliona 2 kilometra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. april 2023. (foto arhiva) – Posao asfaltiranja puteva u bujanovačkim selima Ljiljance, Lopardince, Karadnik i Žuželjica Opština je dodelila preševskoj firmi „Saba Belča“. Za 15 miliona dinara (sa PDV) biće asfaltirano nešto manje od 2 kilometra puteva.

Po podacima sa Portala javnih nabavki za ovaj posao su stigle tri prijave, a najpovoljnija je ponuda preševskog preduzeća koja je niža za 10.000 dinara od ponude jedne firme iz Vranja.

Kao što je očekivano, projekti će koštati mnogo manje od procenjene vrednosti radova, odnosno iznosa od 21,8 milion dinara (bez PDV) koliko je Opština spremila.

Projektom je predviđeno asfaltiranje puta od 990 metara u Ljiljancu, zbog čega su protestovali iz mesne zajednice ovog sela, jer, kako su naveli, taj put uopšte nisu tražili, o čemu su Bujanovačke pisale.

MZ Ljiljance: Opština pravi put koji nismo ni tražili

U planu je asfaltiranje i 400 metara puta kod groblja u Lopardincu, asfaltiranje ulice od 330 metara u Karadniku, a Žuželjičani će dobiti asfalt u Strugarskoj mahali, dužine 265 metara. Računajući i put u Ljiljancu dolazi se do ukupne brojke od 1.985 metara asfalta.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *